Φιλοσοφία

Το TherapyLab είναι ένα εργαστήριο φυσικοθεραπείας που ασχολείται όχι μόνο με τη βραχυπρόθεσμη μείωση των συμπτωμάτων των ασθενών αλλά και με την ολιστική προσέγγιση τους για τη μακροπρόθεσμη διαχείριση και αποκατάσταση των κακώσεων και παθήσεων που αντιμετωπίζουν. Για το σκοπό αυτό, μετά τον πρώτο κύκλο της αποκατάστασης όπου επιτυγχάνεται η ελάττωση των συμπτωμάτων ακολουθεί ο δεύτερος κύκλος όπου στοχεύει στη διατήρηση των αποτελεσμάτων και στην πρόληψη πιθανού επανατραυματισμού.

Κύκλοι Θεραπείας

TherapyLab

Πρώτος Κύκλος Θεραπείας

Ο πρώτος κύκλος θεραπείας περιλαμβάνει τη χρήση φυσικών μέσων ηλεκτροθεραπείας, θερμοθεραπείας, υπερήχων, λέιζερ, καθώς και ενδομυϊκού ερεθισμού, κινησιομαλάξεων και manual therapy ανάλογα με τις ενδείξεις για την κάθε πάθηση.

Δεύτερος Κύκλος Θεραπείας

Ο δεύτερος κύκλος αποτελεί καινοτόμο τμήμα στο κομμάτι της αποκατάστασης στην Ελλάδα. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου ο κάθε ασθενής εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα ατομικής ή ομαδικής θεραπευτικής άσκησης. Τα προγράμματα ατομικής θεραπευτικής έχουν διάρκεια 30 ή 50 λεπτών ενώ της ομαδικής 50 λεπτά και το καθένα έχει το ανώτερο 4 συμμετέχοντες. Τα προγράμματα της θεραπευτικής άσκησης που πραγματοποιούνται χωρίζονται σε 7 διαφορετικές κατευθύνσεις.

Κατευθύνσεις

Να αθληθείτε, να τρέξετε,
να ακολουθήσετε το τρόπο ζωής σας χωρίς πόνο.

κατεύθυνση 1

Η πρώτη κατεύθυνση είναι το TherapySpine και αφορά τη γενική ενδυνάμωση του σώματος με εστίαση σε σταθεροποιητικές ασκήσεις για παθήσεις και κακώσεις στης σπονδυλικής στήλης.

κατεύθυνση 2

Η δεύτερη κατεύθυνση είναι το TherapyLeg και αφορά τη γενική ενδυνάμωση του σώματος με εστίαση στην αύξηση της μυϊκής μάζας, την ιδιοδεκτικότητα και τον κινητικό έλεγχο των κάτω άκρων.

κατεύθυνση 3

Η Τρίτη κατεύθυνση είναι το TherapyArm και αφορά τη γενική ενδυνάμωση του σώματος με εστίαση στην αύξηση της μυϊκής μάζας, την ιδιοδεκτικότητα και τον κινητικό έλεγχο των άνω άκρων.

κατεύθυνση 4

Η τέταρτη κατεύθυνση είναι το TherapyOsteo και αφορά τη θεραπευτική άσκηση στις μεταβολικές παθήσεις όπως την οστεοπόρωση.

κατεύθυνση 5

Η Πέμπτη κατεύθυνση είναι το TherapyReuma που αφορά τη θεραπευτική άσκηση στις ρευματοειδείς παθήσεις και αυτοάνοσα νοσήματα όπως ρευματοειδής αρθρίτιδα και σκλήρυνση κατά πλάκας.

κατεύθυνση 6

Η έκτη κατεύθυνση είναι το TherapyFalls που αφορά τη βελτίωση της ισορροπίας και της γενικής δύναμης σε άτομα της τρίτης ηλικίας με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και την πρόληψη των πτώσεων.

κατεύθυνση 7

Τέλος η έβδομη κατεύθυνση είναι το TherapyAthlets που αφορά την πρόληψη τραυματισμών και την επανένταξη αθλητών ποδοσφαίρου και βόλεϊ.

Therapylab

Στο TherapyLab η ενδυνάμωση στα προγράμματα θεραπευτικής άσκησης πραγματοποιείται από φυσικοθεραπευτές υψηλού επιστημονικού επιπέδου ελαχιστοποιώντας έτσι τις πιθανότητες υποτροπής ή επανεμφάνισης τραυματισμού. Η βαθιά γνώση της ανατομίας του σώματος καθώς και η συνεχής προσαρμογή των θεραπευτικών προγραμμάτων σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) υποστηριζόμενα από την εξειδίκευση του επικεφαλής φυσικοθεραπευτή του TherapyLab Δρ Τσατσάκου Γεώργιου μας δίνει το συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων παρόχων άσκησης.

Η ομάδα μας

A short introduction to your team members and why their background should inspire potential clients’ confidence.

Ανδρονίκη Καπακλή

Επιστ. Υπεύθυνη - Φυσιοθεραπευτής

Δημήτρης Μπερτόλης

Επιστ. Υπεύθυνος – Φυσιοθεραπευτής

Πίσχινα Ευγενία

Επιστ. Υπεύθυνη - Φυσιοθεραπευτής

Ανδρονίκη Καπακλή

Επιστ. Υπεύθυνη - Φυσιοθεραπευτής

Ανδρονίκη Καπακλή

Επιστ. Υπεύθυνη - Φυσιοθεραπευτής